en

A TordasZoo Állatmentő Farm Alapítvány 2009. januárjától kezdte meg hivatalosan is működését, tagjai azonban már ezt megelőzően is az állatokért, az állatvédelemben tevékenykedtek hosszú ideje.

Az Alapítvány telephelye Fejér megyében, egy több hektáros területen helyezkedik el és biztosít helyet sok-sok kutya, cica, tengerimalac, nyúl, szürke marha, birka és ló elhelyezéséhez. Fő célunk az elhagyott, kidobott, segítségre szoruló állatok számára menedék biztosítása. Munkánk során előnyben részesítjük a rászorulókat, akik rossz, esetenként életben maradásukat is veszélyeztető körülmények között élnek, tehetetlenül magukra hagyták őket, gyepmesteri terepeken raboskodnak vagy túlzsúfolt menhelyeken betegeskednek és nem jut rájuk elég figyelem, nem kapják meg a szükséges orvosi kezelést.

A farmra érkezve oltjuk, féregtelenítjük, képzett állatorvosaink segítségével alapos és körültekintő orvosi kezelésben részesítjük őket és michrochip-pel ellátva, ivartalanítva, egészségesen várják új gazdijuk jelentkezését. Mindenre kiterjedően felmérjük az állatok jellemét, trénereink és állat-terapeutáink segítségével foglalkozásokat biztosítunk egyrészt azok számára, akik félénkek, visszahúzódóak és szocializálásuk elengedhetetlen ahhoz, hogy családba helyezhessük őket, másrészt a temperamentumos, energikus ebek számára felesleges energiájukat levezető, játékos tréningeket szervezünk, tanítjuk, képezzük őket.    

A mentett állatok számára kialakított helyek száma a farmon korlátozott. Egyrészt zárt beltéri, másrészt fedett, de nyitott kennelekben, kifutókon töltik azt az átmeneti időszakot, amíg megtaláljuk a számukra legmegfelelőbb családot, örökbe fogadót. Ez az idő olykor pár hét, de előfordul, hogy sok-sok hónapot, több évet is a farmon töltenek, várva az IGAZIT. Ellátásuk komoly szervezést igényel, ezért igyekszünk együttműködési megállapodásokat kötni kutyaeledel gyártó és -forgalmazó cégekkel annak érdekében, hogy feltétlenül jó minőségű táppal tudjuk ellátni kedvenceinket. Többek között az angol Chudleys állateledelek különböző termékei képezik az élelmezésük alapját.

Munkánk állandó, napi kihívást jelent, feladatokat, amelyeket az Állatokért teszünk. Mi felelősséget vállalunk irántuk, szeretettel gondoskodunk róluk, ellentétben azokkal, akik utcára dobták, bántalmazták, olyan helyzetbe juttatták őket, ahonnan ki kellett menteni őket.

Vilmát egy udvarra dobták be a sorsára hagyva... a jászberényi gyepmesteri telepre került, onnan pedig 2010. februárjában a gondozásunkba. Két mellső lábán alig tudott járni, kétséges volt, hogy valaha is rendeltetésszerűen használja őket:

Az alábbi videón már önfeledten szaladgál, mint egy átlagos, gondtalan kölyökkutya.  VILMA VIDEO_2010-04-08

Magyarországi és német partnerszervezetekkel dolgozunk együtt és törekszünk arra, hogy Alapítványunk széles körben ismert és elismert legyen. Erőfeszítéseket teszünk az állatvédelem hirdetésében, a helyes állattartás, felelősségteljes gondolkodás elmélyítése érdekében. Nyári táboraink alkalmával a gyerekeket megismertetjük a magyar fajtákkal és neveljük, oktatjuk őket az állatokkal való helyes bánásmódra, a felelősségteljes, gondos állattartás szemléletére.

Nagymama is a jászberényi gyepiről került a gondozásunkba, több, babafej nagyságú hasi daganattal. Gazdája nemes egyszerűséggel egyik hajnalban kikötötte a gyepi kapujába és sorsára hagyta a hűséges házőrzőt, aki már hosszú hónapok óta szenvedett a nyílt sebektől és a daganatok szövődményeitől... állatorvosaink megműtötték és a gondos ápolásnak köszönhetően ma ő is játékos gazdikereső: NAGYMAMA VIDEO 2010-03-10

Sajnos minden segítségre szoruló élőlényt nem tudunk megmenteni, de törekszünk rá és megteszünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy minél több állaton segítsünk. Altatást kizárólag olyan esetben végzünk, amikor az állat gyógyíthatatlan beteg és szenvedésétől szabadítjuk meg azzal, hogy átkísérjük a Szivárványhídon.

 

Legyen Ön is a támogatónk!

Alapítványunk tagjai és segítői önként és ellenszolgáltatás nélkül végzik tevékenységüket az ország egész területén. Céljaink elérése érdekében látják el a szolgálatot és szembesülnek nap mint nap szívszorító, kilátástalan helyzetben lévő állatok kiszolgáltatottságával, a körülöttük lévő emberek felelőtlenségével.

Ha Ön segíteni szeretne:

Kérjük segítsen a honlapunkon lévő állatok örökbe adásának koordinálásában: hirdesse ismerősei, barátai körében, ha állatot szeretnének örökbe fogadni, forduljanak hozzánk!

Legyen Ön is az ideiglenes befogadónk! Biztosítson átmeneti otthont (néhány hét) mentett, örökbe fogadásra váró kutyáink, cicáink számára!

Legyen szponzora egy kiválasztott kutyának, cicának!

Jöjjön el és töltsön egy napot az állatok körében! Önkéntesként segíthet: fésüléssel, gondoskodással, szeretettel, simogatással.

Adományozzon:

   + Tápot, élelmiszert
   + Takarót, régi ruhaneműket, törülközőket

Amennyiben anyagi hozzájárulással szeretné segíteni a munkánkat, a 11600006-00000000-34256213 bankszámlaszámra történő átutalással megteheti.

   Elérhetőségeink:

Tordaszoo Állatmentő Farm Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány
E-mail: fedak.krisztina@bioslogos.hu
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-34256213
SWIFT kód: GIBAHUHB
Nemzetközi bankszámlaszám: HU67 1160 0006 0000 0000 3425 6213
Adószám: 18502648-1-07

Közérdekű információk:

2015. évi Beszámoló letölthető INNEN

2014. évi Beszámoló letölthető INNEN

2013. évi Beszámoló letölthető INNEN

2013. évi Közhasznúsági jelentés letölthető INNEN

AKTUÁLIS!

{KEPA5} {NEV5}
{KEPA6} {NEV6}Ha észrevétele vagy ötlete van, kérjük írja meg nekünk! tordaszoo@bioslogos.hu
© 2009. BiosLogos Kft. Minden jog fenntartva.