en

ÁLLATMENHELY.

Mit is értünk ez alatt? Azt hiszem, mi egész mást, mint sokan mások.

Mi egy "szigetet" értünk, ahol azok az állatok, akikkel eddig nem törődtek, akiket elhanyagoltak, kidobtak, bántottak, megkínoztak, meguntak, leadtak gyepmesteri telepekre..., mert már nem tudták megoldani a tartását, nyűggé vált, megváltoztak a család körülményei, elutaztak, elköltöztek, stb., avagy elvesztek..., boldogságban, szeretetben, szabadságban élnek... együtt velünk.

Nálunk minden állatfajta egyéni igényeinek megfelelően éli életét addig, amíg meg nem találjuk a számára megfelelő helyet, gazdit. A tehenek, malacok, birkák, baromfik, tengeri malackák, nyulak, görények napközben szabadban, legelőkön, éjszaka istállóban laknak. Ők nagy részben leadott négy- és kétlábúak, sokuk megunt húsvéti "maradvány".

Az "összeszedett" kutyusok reggeltől estig szabadon futkároznak, éjszaka fedett kennelekben alszanak, melyek kifutóval, kutyaházzal és vastag párnával vannak felszerelve, persze vannak bentlakó ebeink is szép számmal, akik nem szeretik se a meleget, se a hideget és egyébként is csak állandó kényeztetésben tudják elképzelni napjaikat. Minden kutyus, és macsek, aki beköltözik hozzánk, 3 hétig karanténba kerül. Ez alatt az idő alatt átesik egy teljes kivizsgáláson, bolhátlanításon, többszöri féreghajtáson, oltáson, ivartalanításon, chipelésen. Ezt követően szakképzett kutyatrénerekkel viselkedési teszteken mennek keresztül és heti kétszeri kutyaiskolás oktatáson vesznek részt. Mindez ahhoz szükséges, hogy egészségesen és fajtájuknak, adottságaiknak megfelelően tudjanak új életet kezdeni. Nagyon fontos, hogy a gazdik és a kutyusok boldogok legyenek egymással, de ehhez szükséges, hogy megtaláljuk számukra a megfelelő életkörülményeket.

Azért az állatért, aki átlépi a "küszöbünket", felelősséget vállalunk, sorsát figyelemmel kísérjük, ha bármikor, bárhol bajba jut, tudja van családja. Olyan emberek, akik mindig segíteni fognak; akkor is, ha már nem velünk él.

Amit szeretnénk elérni:

az emberek értsék meg, nem kötelező állatot tartani, de ha úgy döntünk, társul választunk bármilyen élőlényt, sosem szabad elfelejteni, hogy felelősséggel tartozunk érte

EGY ÉLETEN ÁT!!!

Befogadó helyeink korlátozottak, egyrészt, mert azt a filozófiát képviseljük, hogy ha megmentünk valakit, annak minőségi életet szeretnénk biztosítani, másrészt természetesen anyagi korlátaink is vannak, hiszen jelenleg mindent privát úton finanszírozunk.

AKTUÁLIS!

{KEPA5} {NEV5}
{KEPA6} {NEV6}Ha észrevétele vagy ötlete van, kérjük írja meg nekünk! tordaszoo@bioslogos.hu
© 2009. BiosLogos Kft. Minden jog fenntartva.