en

Magyar fajta kutyáink

Farmunkon nagyon fontosnak tartjuk, hogy a hazai kutyafajtákat bemutassunk. Általunk mentett, meggyógyított, és azóta folyamatosan gondozott kutyákkal szeretnénk felhívni a figyelmet a magyar fajták értékeire. A kutyák bekerülésük után ivartalanításra kerültek (ahogy a farmon ez minden kutyával megtörténik), hogy megakadályozzuk a nem kívánt szaporulatot. Célunk a fajták népszerűsítése, a tenyésztéssel nem foglalkozunk, hiszen minden fajtának vannak elkötelezett tenyésztői.Dráva: Dráva fehér puli szuka, aki a balatonfüredi gyepmesteri telepről került hozzánk. Mindkét mellső lába törött volt, melyet a veszprémi állatkórházban műtöttek meg. A gondos orvosi ellátásnak köszönhetően szépen meggyógyult és ma már boldogan játszik a többi kutyával. Dráva pont olyan, amilyennek, egy pulinak lennie kell, élénk, játékos és gyorsan tanul.

 Száva: Száva fekete puli szuka, aki az Illatos úti gyepmesteri telepről került a puli mentők lelkes csapatának közreműködésével hozzánk. Eleinte kicsit félénk volt a többi kutyával, de ma már lelkesen és bátran őrzi velük együtt a farmot. Szeret tanulni (főleg ha a hasán keresztül motiválják) és élvezi, ha foglalkoznak vele.

Lencse: Lencse fekete pumi/puli szuka, aki az Illatos útról került a Lelenc Kutyamentő Egyesület gondozásába, majd hozzánk. Csípője sérült volt, mára már szerencsésen felépült, szépen mozog. Eleinte bizalmatlan típus, de ha valakit megismer, akkor odaadó és hízelgő kutya.

 
Temes: Temes rövidszőrű magyar vizsla kan. Erdőben találták egy nagy nyílt sebbel az oldalán, mely hála a gondos orvosi ellátásnak szépen rendbejött. Próbáltuk megkeresni eredeti gazdáját, de nem jelentkezett érte senki, közben pedig úgy a szívünkhöz nőtt, hogy ő is végleg nálunk maradt. Rendkívül lelkes kutya, akivel a foglalkozás egy élmény.

 

Szikszó: Szikszó komondor a várpalotai gyepmesteri telepről érkezett Bodroggal együtt. Egy nagy, elhanyagolt komondor (Bodrog) és egy kicsi fehér kölyök (Szikszó). Sajnos Bodrogtól időközben el kellett búcsúznunk, Szikszó pedig az évek során nagyara nőtt és lelkesen őrzi a farmot.


Maffia: kuvasz, aki keményen őrzi a területét, csak azt enged be, akit már jól ismer.

 

Kapos: mudi középkorú úr. Sopron-Bőny... ő is ezeket az állomásokat járta meg. Talán a soproni "ötösfogatból" Kapos az egyik legbarátságosabb; hívásra jön és mára már, ha az ember leül a földre, csendben odabújik, szeretetet remélve.

Ikva: pumi úrfi, nagy hanggal és bohóc természettel megáldva. Várpalotán sokáig kóborolt az utcán sérült nyakkal, amíg a Frakk Állatvédő Egyesület gondozásába került, onnan pedig nálunk landolt. Az elején nem igazán volt együttmükődő, de mára már barátságos, kutyaiskolánkban jeleskedő szuperpumi lett.


Extra: Drótszőrű magyar vizsla szuka. Leadott kutyus, egy családtól került hozzánk, súlyos diszpláziás, ezért igen furcsa járását kilométerekről meg lehet ismerni. Ezen kívül utálja a férfiakat, akiket ugatva támad.... tehát nem a tenyésztés csodája, de mi imádjuk és ő pedig a tanyasi életet igen szívébe zárta kicsit labilis idegrendszerével... se villamos, se túl sok ember, csak a szabadság, rohangálás és macskák kergetése...

AKTUÁLIS!

{KEPA5} {NEV5}
{KEPA6} {NEV6}Ha észrevétele vagy ötlete van, kérjük írja meg nekünk! tordaszoo@bioslogos.hu
© 2009. BiosLogos Kft. Minden jog fenntartva.